EL RALL (Programa complet · 04/11/2021)

Hui vos hem acostat a un art de pesca únic al món que es practicava a la Marina Alta. Actualment ha desaparegut, però no s’ha oblidat gràcies a la memòria de les persones que el van practicar i que han volgut documentar-lo.

Després de conéixer un poc més sobre este llegat patrimonial de la Marina, ens hem fet un “aperitiu lingüístic” servit per la Universitat d’Alacant, en concret pel professor de dialectologia Vicent Beltran. Hui ens ha parlat de les singularitats de dos pobles de la Plana Baixa: Suera i Tales.
Hem conegut la iniciativa solidària d’una professora de Xàtiva, María José Badia, que compagina la docència amb el món de l’escriptura i la publicació de novel·les. A més, els diners que recapta amb la venda dels seus llibres els destina a associacions de malalts.
Hem visitat el CRA Celumbres que agrupa els aularis de Cinctorres, Portell i Castellfort. Amb el seu alumnat hem conegut este centre rural agrupat i el projecte que duen a terme usant la ràdio com a ferramenta d’aprenentatge i diversió.
També hem obert la porta al nostre “Veïnat animal”. La nostra col·laboradora Yolanda Climent ens ha presentat José Raül Verdú Pons, un mestre, escriptor i contacontes que és autor del llibre “Tarzán, un perro de película”.
I per a acabar, ens hem acostat fins a Alberic per a conéixer detalls de l’Assemblea d’Història de la Ribera que comença demà. Es tracta d’una trobada d’historiadors, investigadors i estudiosos que té com a objectiu divulgar treballs centrats en esta comarca.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar