EL RALL (Programa complet · 07/10/2021)

El Rall ha començat hui coneixent el projecte “Arrelant el Territori” del col·lectiu Arrelaires. Aquest grup de quatre dones vinculades a l’arquitectura té com a objectiu recuperar i conservar arrels que per condicions externes en les últimes dècades han patit falta d’atenció.

En el nostre “Aperitiu científic” en què parlem de fets i fites històriques vinculades als nostres pobles, el professor d’Història del Dret en la Universitat Jaume I de Castelló i cronista de la ciutat de València, Vicent Baydal, ens ha parlat del Tribunal de les Aigües.

Hui ens hem acostat a Manises, per a conéixer Felicidad Mota, Premi Nou d’Octubre 2021 de l’Ajuntament de Manises. Felicidad ha rebut aquest guardó per haver recuperat i dignificat per a la ciutat de Manises, una tècnica medieval, modernitzant la gran tradició ceràmica de la taulelleria del ‘socarrat’.

El nostre recorregut pels pobles de la Comunitat Valenciana ens ha conduït fins al CEIP Germans Ochando d’Almassora per a conéixer, a través dels ulls i de les paraules del seu alumnat, els projectes educatius que duen a terme al centre així com les peculiaritats d’aquesta localitat de la Plana Alta.

Al nostre “Veïnat animal” Yolanda Climent, responsable de l’espai ‘Xe, que animals!’ que es produeix a Ràdio Riba-roja, ha convidat Juan Luis de Castellvi, especialista en Seguretat, pera parlar-nos sobre els protocols d’emergència davant de les catàstrofes quan hi ha animals implicats.

Per últim, hem aprofundit en els avantatges del comerç de proximitat amb Vanesa Fortuny, presidenta de l’Associació de Comerciants de Picassent i en el conveni de col·laboració al qual s’ha adherit la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a ajudar en la reconstrucció dels municipis de La Palma que s’han vist afectats per l’erupció del volcà.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar