EL RALL (Programa complet · 10/03/2022)

Hui celebrem el Dia de les Jutgesses, una jornada amb la qual es pretén reafirmar la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones en les funcions judicials. Hem entrevistat Lara Esteve Mallent, magistrada de primera Instància i Instrucció, amb competència exclusiva en violència de gènere i dret de família en els jutjats de Carlet i Llíria.
Després ens hem fet un mosset lingüístic servit pel professor de la Universitat d’Alacant Vicent Beltran. Amb ell hem descobert les particularitats del parlar de Monòver.
Seguidament hem conversat amb l’escriptora pegolina Elvira Cambrils ja que el pròxim 23 de març rebrà la Lletra Lila, el premi que atorga la Junta Territorial del País Valencià de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana per la seua trajectòria literària i cívica.
Hem tancat la primera hora amb l’alumnat del CEIP Els Garrofers, a Elx, comarca del Baix Vinalopó, per a conéixer els seus projectes educatius.
En la segona part i sota el guiatge de la nostra col•laboradora Elisa Moragón, companya d’Alzira Ràdio, ens hem endinsat en l’‘Ecosfera’, espai en què hem parlat dels sistemes de recollida de residus en la comarca del Marquesat.
Finalment hem visitat el Col•legi d’Administradors de Finques de la Comunitat Valenciana. Amb ells hem parlat de les possibles disputes que poden provocar les Falles a les comunitats de veïns.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar