EL RALL (Programa complet · 10/11/2021)

Hui El Rall s’ha centrat en el patrimoni de la Comunitat Valenciana ja que està en perill. Així ho adverteix l’últim informe de l’associació Hispania Nostra i l’exposició itinerant “Patrimoni contra les cordes” de la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià, entitat que també fa anys que està denunciant aquest fet.

Hem estat a Alzira, on l’Agència de Desenvolupament Local ha convocat els Premis EcoRes, uns guardons dotats amb 30.000 euros que pretenen incentivar la creació d’empreses que afavorisquen l’economia circular i la gestió de residus. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu reduir la quantitat de deixalles que produïm.

També hem recordat que d’ací a res els aparadors s’ompliran d’ofertes i descomptes per dates com el Single Day, el Black Friday o el Cibermonday. Però són eixos els preus que verdaderament hem de pagar pels productes? Quant ens gastem les valencianes i els valencians durant aquests dies? Per a saber tot açò, hem parlat amb la Unió de Persones Consumidores.

També hem tingut les “Xarrades en xarxa”, on les protagonistes han sigut les converses intergeneracionals i la transmisió oral. Amb Ramón Mampel, Joan Olivares i Joan Borja hem reflexionat sobre com han canviat els diàlegs a peu de carrer.

Vestit d’etiqueta i amb un cabàs ple de luxe ha arribat hui el nostre col·laborador gastronòmic Carles Galletero per a parlar-nos d’un producte estrela de la tardor: la tòfona. A més, hem tornat a Alzira per a parlar del V Concurs Nacional d’Espardenyà Valenciana.

I hem tancat el progrma amb un altre producte de luxe: el safrà. Amb Segundo Ríos, director del jardí botànic de les Torretes d’Ibi, hem descobert les peculiaritats d’estos pistils, que són sinònim d’èxit en moltes receptes.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar