EL RALL (Programa complet · 13/10/2021)

En el Dia Mundial del Càncer Metastàsic el Rall ha donat veu a les pacients que pateixen aquesta malaltia, que ara per a ara no té cura. Amb Amparo Medina, portaveu de l’Associació de Càncer Metastàsic, hem conegut les seues reivindicacions i les activitats que han preparat per a conscienciar la societat i demanar més ajudes per a la investigació.
Diumenge es commemorava el Dia Mundial de la Salut Mental. A més de visibilitzar la importància de cuidar la nostra ment de la mateixa manera que cuidem el cos, hui hem parlat sobre com els hàbits culturals poden ajudar a millorar la nostra salut mental. Així ho indica un informe del Consell Valencià de Cultura que, després de la pandèmia, ha polsat l’estat del sector cultural valencià i la salut mental de la població. Segons ens ha explicat la membre de l’ens consultiu de la Generalitat, Ana Noguera, la cultura està dotada d’un inestimable potencial benèfic per a l’equilibri i el manteniment de la salut mental de les persones i de la societat en conjunt.

Des de l’Associació de Persones Consumidores ens han alertat del perill d’exclusió que pateixen moltes persones, especialment el col·lectiu de persones majors, amb la digitalització de la banca i el tancament d’oficines bancàries. A més, ens han explicat com podem exigir els nostres drets.
Les nostres Xarrades en xarxa amb Joan Borja, Joan Olivares i Ramón Mampel ens han descobert com ha retratat la literatura els nostres pobles i el grandíssim patrimoni paisatgístic. I ens han fet un bon grapat de recomanacions de lectures ben interessants.
Carles Galletero ha tornat un dimecres més amb el seu cabàs ple de consells i productes de proximitat. En aquesta ocasió hem obert boca amb les cebes, les olives i els codonys.
En l’última aturada del nostre viatge de hui hem estat a Ibi, concretament l’Estació Biològica de Torretes, on Segundo Ríos ens ha avançat els temes que es tractaran en el congrés de Fitoteràpia des de Sant Joan d’Alacant organitzat per la Societat Espanyola de Fitoteràpia, la Universitat d’Alacant i el Col·legi de Farmacèutics d’Alacant.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar