EL RALL (Programa complet · 14/03/2022)

Hui, 14 de març, en ‘El Rall’ hem commemorat el Dia Mundial de l’Endometriosi, una malaltia que afecta aproximadament un 20% de dones i persones amb úter, però que tarda a diagnosticar-se entre 9 i 10 anys. Hem comptat amb membres del Crit del Silenci, l’associació d’afectades i familiars d’afectades d’endometriosi d’Alacant, que ens han contat les seues propostes i reivindicacions.

Després hem seguit descobrint els millors llocs on esmorzar gràcies als nostres col·laboradors Joan Ferrús, Arnau Clari i Pelayo Máñez. Hui ens han portat un menú divers, amb esmorzar faller a la comissió Sant Vicent Periodista Azzati de València i ens han parlat de la visita a l’Espardenyot de Carcaixent.

Tot seguit he descobert paraules, concretament les que formen part del llibret faller de la comissió El Mocador de Sagunt, al Camp de Morvedre. Aquesta falla ha guanyat el primer premi en la categoria de comissions de la Comunitat Valenciana.

A continuació, i per a tancar la primera hora del programa, hem ‘Xarrat en xarxa’. Amb les tres dones que ens acompanyen cada dilluns, Pepa Guardiola, Tesa Giner i Isabel Morant, hem conversat sobre les Falles, una de les festivitats més arrelades i importants en el calendari de celebracions de molts pobles.

En la segona part ens hem endinsat en el comboi d’ajuda humanitària organitzat pel consorci provincial de bombers d’Alacant i que acaba de tornar de la frontera d’Ucraïna gràcies a un bomber pegolí voluntari.

I hem tancat amb més falles, amb històries curioses que ens porten les nostres festes. Hui hem presentat un pare i una filla que compartixen la presidència de la comissió El Ventorrillo d’Almàssera.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar