EL RALL (Programa complet · 17/03/2022)

Hui, Dia de la Mar, hem començat el nostre recorregut visitant un dels museus que recorden la vinculació del nostre territori amb la Mar Mediterrània: el Museu de la Mar de Santa Pola. Una visita que ens ha deixat amb molt bon sabor de boca gràcies a la seua directora, Maria José Cerdà.

Un dijous més ens hem fet un aperitiu. En aquesta ocasió ens l’ha servit la professora de la Universitat de València, María Muñoz, que ens ha sorprés amb la figura d’Hugo Zeberg, el científic que ha descobert recentment el gen que ens fa sensibles a la COVID, però que ens protegeix de la SIDA.

Hem tornat a llançar-nos a la mar per a transformar en art faller els microplàstics que estan posant en perill la flora i la fauna que l’habiten. La dissenyadora de l’empresa CacheCroche i l’Associció Nuestra Lucha han lliurat aquesta setmana a la fallera major de València el primer adreç fet amb microplàstics extrets del Mediterrani per a conscienciar aquestes Falles sobre la contaminació ambiental.

Amb l’alumnat del CEIP Maria Auxiliadora d’Algemesí hem conegut un poc més els costums i les festes d’aquest poble de la Ribera. A més, ens han contat els projectes escolars que estan duent a terme al centre.

En la secció ‘Escosfera’ la nostra col·laborada Elisa Moragón ha entrevistat el president de la Junta Local Fallera de Picanya i de l’Horta Sud per a explicar-nos les mesures que apliquen les comissions falleres per a mantindre també durant les Falles el respecte al medi ambient.

Finalment, hem viatjat fins a la capital de l’Alcoià, ja que des d’ahir està celebrant-s’hi la Setmana Literària, organitzada per la Comissió de Lletres del Consell de Cultura d’Alcoi amb diverses activitats, entre les quals hi ha un homenatge a l’escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar