EL RALL (Programa complet · 21/10/2021)

Hui El Rall s’ha centrat en les síndromes autoinflamatòries. Aquestes malalties són considerades minoritàries, ja que afecten menys de 5 persones per cada 10.0000, la més freqüent al món és la febra mediterrània familiar. Hem aprofundit en aquesta qüestió amb Inmaculada Calvo, cap de la Unitat de Reumatologia Pediàtrica de l’Hospital La Fe de València i Cuca Paulo, presidenta de l’Associació Espanyola de Febra Mediterrània Familiar i Síndromes Autoinflamatòries.
Ens hem fet un aperitiu científic amb María Muñoz, que ens ha explicat els orígens de les llavors i els seus usos.
Des de Canals ens ha arribat l’il•lustre municipal Toni Saurina. Una de les cares més conegudes de l’escena valenciana ens ha presentat el seu llibre: La Semilla. Nascut a Canals (la Costera), Toni Saurina es va criar entre bambolines i als 18 anys va decidir dedicar-se a la interpretació. Començava així una carrera que l’ha portat a València, Madrid i Nova York.

I com cada dijous hem tornat a l’escola, en aquesta ocasió al CEIP Castell del Pop de Murla per a conéixer el projecte radiofònic que duen a terme en aquest centre l’alumnat i aquesta població de la Marina Alta. Ixchel Martínez, Adrià Sirera i Lucas Llorca, acompanyats per la professora Cristina Ripoll, ens han explicat com és el seu poble, les festes més importants i la llarga tradició que té allí el nostre esport nacional: la pilota.

Al nostre ‘Veïnat Animal’ hem parlat de la nova llei de benestar animal que, entre altres coses, prohibirà la cria de mascotes en vivendes particulars i la compra d’animals en botiga. A més proposa reconvertir els zoos en llocs de cria autòctona en captivitat. Ens ho ha detallat tot la nostra companya Yolanda Climent.
Hem posat punt final al programa a Simat de la Valldigna on s’ha celebrat l’Onzena Sessió de la Xarxa de Municipis per a la Posada en Valor de la Memòria Històrica. En aquesta jornada, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha anunciat la creació d’un protocol d’actuació per a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar