EL RALL (Programa complet · 25/03/2022)

Hui hem fet una parada a Bellreguard, ja que aquest municipi de la Safor ret homenatge a les dones combatents i de la rereguarda amb les II Jornades de Memòria Democràtica que s’inauguren demà. Durant les trobades s’emetrà el documental ‘La presó de les dones. La repressió franquista’, que tindrà un col·loqui amb els autors, Matilde Alcaraz i Santi Hernández, companys d’À Punt Mèdia.

Zequi Castellano, director d”El musiquer’, el programa de música clàssica produït per la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, ha fet un repàs de les efemèrides de la setmana i ens ha presentat la figura de Ruperto Chapí, compositor valencià que va destacar fonamentalment en el camp de la sarsuela.

Tot seguit hem repassat les propostes que ens han llançat des de diferents punts del territori les companyes i els companys de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes.

Hem tancat la primera hora del programa a Alzira, on en els dies previs a la celebració del Dia del Teatre s’ha presentat el llibre ‘Gran Teatre d’Alzira, 100 anys amb tu: 1921- 2021’, de l’estudiosa alzirenya Inés Orts Cebolla, en què es repassa la història d’aquest emblemàtic edifici.

En la segona part del programa ens han acompanyat els col·laboradors del programa ‘Cinèstesia’. Hui Pablo i Lluis ens han portat des de Ràdio Godella la representació valenciana al Festival de Màlaga, el festival Vist de Vila-real, han fet una aproximació a la Ciutat de la Llum d’Alacant i s’han acostat al rodatge d’una pel•lícula sobre la riuada.

Hem tancat el programa mostrant com sonen els nostres pobles en l’espai ‘Sona València’. Gràcies al col·laborador Salva Gómez, hem descobert el so de Llíria, al Camp de Túria, amb Javier Enguídanos, director de la banda El Clarí.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar