EL RALL (Programa complet · 28/01/2022)

El rall ha començat hui parlant de les catàstrofes meteorològiques que s’han produït al llarg de la història i han tingut conseqüències devastadores per a la població. En concret, hem conegut els efectes socials i econòmics que aquests episodis extraordinaris van deixar a la comarca de la Foia de Bunyol en l’edat mitjana. A més, ens hem acostat al Museu d’Etnologia de València per a visitar l’exposició “El temps està destarifat”.
Hem rebut la visita del director del programa de música clàssica que s’emet en la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes per a conéixer les efemèrides musicals de la setmana. Seguidament ens ha acostat la figura d’un dels compositors valencians més internacionals: Vicent Martín i Soler.

Des de les emissores municipals també ens ha arribat tota la informació per a gaudir de les propostes del cap de setmana.
Entre els suggeriments hem destacat la pel·lícula que demà a la nit estrena la televisió d’À Punt: “Un cercle en l’aigua”. Una producció cinematogràfica íntegrament valenciana, feta ací, per gent valenciana i en valencià. Aquest film posa en dubte l’autoria de les obres de Shakespeare. Ens ha visitat a l’estudi el seu director, Vicent Monsonís.
Hem tancat la primera hora amb una tertúlia amb l’alumnat que participa en el taller “Esta ràdio no és per als vells” que es fa gràcies a la col•laboració de l’Observatori de Majors i Mitjans de Comunicació, de la Universitat Permanent d’Alacant. Ens han detallat com va ser la presentació del llibre “Yo, vieja” d’Ana Freixas i hem conegut la seua opinió sobre la campanya “Soy mayor, no idiota”.
Ja en la segona hora ens hem fet ressò de les novetats del sector audiovisual valencià en l’espai “Cinestèsia”. Pablo Plaza i Lluís Campello ens han parlat de les projeccions que es realitzaran a la Filmoteca valenciana de les pel•lícules nominades als Goya.
Hem posat fi a la setmana sabent a què sonen els nostres pobles. Hui en concret el Puig, gràcies al compositor José Suñer.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar