EL RALL (Programa complet · 31/01/2022)

En el programa de hui hem conegut el col•lectiu Arada, un grup de dones compromeses que està recuperant la història del País Valencià amb perspectiva de gènere. Gran part de la seua tasca es relaciona amb la història i la memòria. Entre altres coses han fet un arxiu amb les associacions i col•lectius feministes del territori.
La següent parada l’hem feta a Eslida, localitat de la Plana Baixa on ens han portat els xics de “La ruta dels esmorzars”. Hui ens han presentat el restaurant Paquita, i el que més ens ha sorprés ha sigut l’ingredient que van posar en tots els entrepans que van tastar: la mel. I especialment en el cremadet.
Amb la panxa plena hem seguit aprofundint en les últimes incorporacions que ha fet l’Acadèmia Valenciana de la Llengua en què s’ha fet explícit el femení. Hui ho hem fet amb Imma Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.
Per a tancar la primera hora hem “Xarrat en xarxa” amb les tres donasses que ens acompanyen cada dilluns: Pepa Guardiola, Isabel Morant i Tesa Giner. Hem conversat sobre el tema clau dels primers minuts de programa: la tasca que els moviments feministes han fet durant els últims anys.
En la segona part hem parlat amb l’escriptora Nuria Prieto, autora del llibre “Calladita no eres más bonita”, una obra distribuïda per l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig que recull deu històries reals de violència contra la dona contades a través de perspectives paral•leles i metàfores.
Per a acabar hem viatjat fins a Oliva. En aquesta localitat de la Safor trobem un dels últims socis que s’han incorporat a la xarxa de meteorologia Avamet. Es tracta del CEIP Santa Anna. Amb part del professorat i de l’alumnat d’aquest centre hem conegut les peculiaritats de l’oratge d’aquest municipi i hem descobert com treballen a l’escola amb les dades que recullen.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar