EL RALL (Programa complet ·11/04/2022)

Hui hem fet la primera parada a Manises, on demà es presenta la segona edició del treball ‘Lecciones de nuestros abuelos’. Es tracta d’una iniciativa del professor d’història del CEIP Sagrado Corazón de Quart de Poblet a través de la qual l’alumnat ha recuperat vivències dels seus iaios i iaies durant la Guerra Civil Espanyola.

Amb la companyia i els consells dels nostres col·laboradors Joan Ferrús, Arnau Clari i Pelayo Máñez, de la secció ‘La Ruta dels Esmorzars’ hem viatjat fins a Sant Antoni de Benaixeve per a descobrir un nou local.

Tot seguit hem descobert noves paraules, concretament les que formen part de Camacuc, l’única revista per a xiquets i xiquetes escrita íntegrament en valencià. Hem parlat amb Joan Escrivà, director d’aquesta publicació en format còmic que va nàixer l’any 1984 amb l’objectiu de fomentar la lectura.

Per a tancar la primera hora del programa hem xarrat amb les tres dones que ens acompanyen cada dilluns: Pepa Guardiola, Tesa Giner i Isabel Morant. Hui ens han recordat com celebraven elles la Setmana Santa.

En la segona part hem fet un recorregut per les emissores municipals per a descobrir la notícia de la setmana en algunes de les nostres poblacions: Canals Ràdio, Ràdio Sol, Altea Ràdio, Ràdio Manises, Ràdio Sant Vicent i Ràdio Godella.

I hem tancat el programa donant una bona notícia: la Federació Valenciana de Municipis i Províncies segueix apostant per la col·laboració local gràcies a un conveni amb l’Associació de Premsa Comarcal.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar