EL RALL (Programa complet ·21/04/2022)

Hui hem fet parada a la Pobla de Benifassà, on l’Ajuntament i l’Associació de Veïns i Propietaris organitzen les Terceres Jornades dels Maquis a la Tinença de Benifassà, que se celebren aquest cap de setmana al municipi del Baix Maestrat i que es van ajornar per la pandèmia. Joan Beltrán, coordinador de la trobada, i David Tíscar, un dels ponents, ens han explicat que els objectius de la Trobada són recuperar la memòria històrica que va marcar la vida de centenars de persones de la comarca.

Seguidament ens hem fet un aperitiu lingüístic servit pel professor Vicent Beltrán. Amb ell hem descobert la influència del riu Xúquer en el parlar d’Albalat de la Ribera.

Hem viatjat fins a Sant Vicent del Raspeig, on estan celebrant les primeres activitats que obrin les seues festes patronals i de Moros i Cristians. Aquestes festes, declarades d’interés turístic autonòmic, se celebraran fins al pròxim diumenge 1 de maig amb un fum d’actes.

Un dijous més ens ha visitat un il•lustre municipal. En aquesta ocasió ha sigut el veí de Teulada Francisco Pérez Torregrossa amb la seua col•lecció de cartells i material de cine, un tresor acumulat des de la infància que ara busca un lloc on poder exposar-se.

En la segona part ens hem acostat a Benicarló per a celebrar amb els companys i les companyes de la ràdio municipal el premi al magazín ‘Veus de Casa’. L’espai ha sigut reconegut amb el premi al millor programa de ràdio local en la 22a edició dels Premis Ràdio Associació, el guardó més prestigiós del nostre àmbit lingüístic, el que suposa el reconeixement més important a la comunicació radiofònica de proximitat.

Hem tancat el programa fent una ullada als allotjaments rurals que tenim al territori. Amb Eugeni de Manuel, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, hem conegut el projecte de rehabilitació que s’ha posat en marxa per a millorar aquest negoci.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar