‘El rall’ ha començat hui saludant els companys i companyes d’Aldaia Ràdio de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes. L’emissora presentava fa uns dies la nova programació.
Els primers convidats del programa han arribat des de Petrer (Vinalopó Mitjà), un dels municipis del territori valencià que, a poc a poc, implementen els contenidors marrons per a recollir, únicament, residus orgànics que, després, es converteixen en compost.
En la secció del Col·legi d’Administradors de Finques de València i Castelló s’ha parlat de la morositat en les comunitats de veïns i veïnes, que va créixer un 40 per cent durant la primera onada de la pandèmia.
A més a més, s’ha estrenat una secció en la qual participaran els centres que tenen integrada la ràdio escolar com un element pedagògic més. Gràcies a Escolca Valenciana, l’alumnat es convertirà en periodista que ens presentaran el poble on està l’escola, el seu veïnat o el que més els agrada de l’escola. En aquest primer espai ens han contat les seues històries Anna, Pol i Paolo, del CEIP Eugenio Martí Sanchis de Benicull de Xúquer. I en les Xarrades en Xarxa, Joan Borja, Joan Olivares i Ramón Mampel han incidit en les propostes culturals que han emergit als nostres pobles i comarques, perquè el veïnat no haja d’anar a la ciutat per a gaudir de xarrades literàries, exposicions, obres de teatre o cinefòrums’.
‘El rall’ ha fet una ullada a la tardor i al que Galletero ens ha portat hui al seu cabàs: dos productes que ara es poden collir sense cap problema i que estan boníssims: els gínjols i la magrana. Així mateix, el programa s’ha acostat a una botiga de proximitat, on poder comprar tota mena de productes a pes. Les plantes que habiten el nostre territori ha sigut les protagonistes de la clausura del programa. En aquesta ocasió ens hem endinsat en l’Estació Biològica Torretes d’Ibi, a l’Alcoià, on Segundo Ríos, director de l’espai, ens ha explicat què és el dictam i les seues propietats.