La primera parada de hui l’hem feta a Novelda, ja que aquesta localitat del Vinalopó Mitjà ha posat en marxa un projecte titulat ‘Novelda Crea’. Es tracta d’una exposició que té l’objectiu de revitalitzar la vida cultural de la localitat.
Seguidament ens hem fet un aperitiu científic gràcies a la nostra col·laboradora María Muñoz, que des de la Universitat de València ens ha parlat d’un tema que des que va començar la pandèmia va submergir les nostres vides: les vacunes.
Hem continuat amb ciència en la secció ‘Il·lustres Municipals’. Hui hem parlat amb Hugo Corbí, investigador de la Universitat d’Alacant, que treballa en un estudi relacionat amb la salinitat de la Mediterrània i la paleontologia com a instrument per a avançar sobre models climàtics.
Després ha sigut el torn de les xiquetes i els xiquets del nostre territori. Aquest dijous hem fet comboi per a viatjar a l’Horta Sud, concretament a Alfafar, al CEIP la Fila, un centre inclusiu on la diferència és benvinguda.
Per a encetar la segona part del programa, com cada dijous, hem rebut la col·laboradora Elisa Moragón des d’Alzira Ràdio. Hui, en la secció ‘Ecosfera’, ha entrevistat Enric Ramiro, docent de la Universitat Jaume I de Castelló que ha desenvolupat un recurs didàctic per a conéixer millor els parcs naturals valencians.
I per a tancar el programa hem parlat amb José Vicente Soler, Director General d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, sobre el cicle formatiu de sostenibilitat i responsabilitat social empresarial que es realitza hui a Sant Vicent del Raspeig, fruit del conveni entre la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.