EL RALL (Programa complet · 04/10/2021)

El programa El Rall ha començat la setmana descobrint els edificis més singulars del Camp de Túria amb José Fornieles, especialista en construcció tradicional valenciana. Des del Col·legi d’Arquitectes de València el seu degà, Luis Sendra, ens ha parlat de la importància de construir edificis sostenibles i responsables.

Com cada dilluns hem seguit la “Ruta dels esmorzars”. De la mà d’Arnau, Joan i Pelayo Andreu ens hem acostat fins a la Ribera Alta, concretament fins a Carcaixent, elegida Capital de l’Esmorzar, per a descobrir un nou lloc on poder recuperar forces per a fer front a la setmana.

I hem continuat “Descobrint paraules”. Hui ens ha acompanyat Toni Torregrosa de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València. Amb ell ens hem endinsat en el vocabulari dels instruments de banda.

A més a més, hem tingut les “Xarrades en xarxa” amb les tres grans dones que ens acompanyen cada dilluns: Josepa Cucó, Pepa Guardiola i Tesa Giner. Hui hem conversat amb elles sobre dones i premis. Per què la majoria dels guardons que s’atorguen al nostre territori porten el nom d’un home? Hem sigut les dones reconegudes en igualtat de condicions que els homes?

En la segona part del programa hem fet un recorregut per les emissores municipals que han estrenat la nova programació: Ràdio Sol a Albal, Ràdio Manises, Ràdio l’Om a Picassent, Aldaia Ràdio, Ràdio Godella, Ràdio Sant Vicent del Raspeig, Ràdio Bétera, Ràdio Ibi i Ràdio Llosa de Ranes.

L’última parada del programa ha sigut a Aielo de Malferit per a conéixer les peculiaritats de l’oratge d’aquesta localitat de la Vall d’Albaida de la mà de Rubén Doménech d’Avamet.

Comparte esta publicación

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Más contenidos que puedes explorar