EL RALL (Programa complet · 02/03/2022)

Hui hem fet un recorregut per Benetússer per a saber què queda de la seua època d’esplendor industrial. Des de l’Ajuntament han impulsat el projecte ‘Fàbriques de Km²’ amb rutes guiades per les indústries simbòliques del municipi i una exposició que mostra alguns dels objectes més representatius.
Amb l’arribada de l’equador de la setmana, la música feta ací s’ha convertit en una de les protagonistes d”El Rall’ de hui. En l’espai ‘A la marxeta’ Clara Laguarda ens ha acostat els sons valencians que ens parlen de la vida, del dia a dia, de les connexions i, hui, especialment, de la natura.
Després hem obert una porta al ‘Veïnat Animal’. Yolanda Climent, responsable de l’espai ‘Xe, que animals!’ que es produeix en Ràdio Riba-roja, ens ha acostat hui al Bioparc per a conéixer el seu nou habitant: una gasela acabada de nàixer.
A continuació, i per a tancar la primera hora del programa, hem mantingut les nostres ‘Xarrades en xarxa’ amb els tres grans homes que ens acompanyen cada setmana: Joan Borja, Ramon Mampel i Joan Olivares. Hui hem parlat del conflicte d’Ucraïna i de l’allau de solidaritat que ha provocat.
En la segona part hem rebut la visita del col•laborador gastronòmic Carles Galletero. En el seu cabàs ens portava hui propostes per a tots els gustos, des d’un vermut “animal” fins a plats de cullera!
Finalment, hem viatjat fins a l’estació biològica i jardí botànic Torretes d’Ibi, l’estació d’experimentació i investigació que està a la Serra de Mariola. El seu director, Segundo Ríos, ens ha parlat hui d’uns fruits secs molt nostres: els pinyons.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​