EL RALL (Programa complet · 06/10/2021)

El Rall ha començat hui recordant que hui, 6 d’octubre se celebra al món el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral. Hem parlat amb Ana Baviera, mare d’Ana María Fombuena, persona amb paràlisi cerebral. També hem saludat Noemí Gavilán, personal de suport en el centre de dia Ana Lluch que Avapace té a Albal. L’alcalde de localitat, Ramón Marí, també s’ha sumat a l’acte que s’ha celebrat a les portes de l’Ajuntament de la localitat de l’Horta.

Ens ha convidat a fer una volta per un dels paisatges més rics i bonics que tenim al nostre país: l’horta. La Mancomunitat del Carraixet, mitjançant el seu departament de Turisme, organitza la segona edició del Festival Miradors de l’Horta. Hem conegut tots els detalls de la trobada amb la seua directora, Noelia Rigoberto, l’alcalde d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt i el regidor d’Economia Sostenible d’Almàssera, Joan Carles Jover.

Amb el president del Col·legi d’Administradors de Finques de València i Castelló hem abordat altra situació que sovint es dóna en les comunitats de propietaris. Quan s’originen en un habitatge desperfectes ocasionats per problemes estructurals de l’edifici. Qui s’ha de fer càrrec de les despeses de la reparació?

Com que ens trobem en la setmana dels actes commemoratius del Nou d’Octubre hui, en les “Xarrades en xarxa” hem raonat sobre trets que ens identifiquen com a poble, amb Joan Olivares, a Otos, Joan Borja, des de ràdio Altea i Ramon Mampel, a Traiguera.

Una setmana més ha tornat Carles Galletero a ‘El rall’ amb el cabàs ple de propostes gastronòmiques amb productes de temporada i un fum d’idees per a satisfer l’apetit dels més llépols. Amb el seu bon humor habitual, Galletero ens ha recordat que podem plantar productes de fulla verda tot l’any i ens ha convidat a tastar les llepolies més dolces i sanes que tenim: les mandarines.

L’autor del llibre ‘L’embruix de la Mariola i els seus voltants’, Ferran Albors, ha tornat des de Ràdio Cocentaina per a compartir amb nosaltres el coneixement sobre aquesta serra i les herbes que l’habiten. Hui hem conegut l’aladern o nyesto, un arbust perenne típic de la vegetació mediterrània, però que també podem trobar a les Illes Canàries.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​