EL RALL (Programa complet · 15/11/2021)

Hui en El Rall hem parlat dels treballs d’exhumació que s’iniciaran aquesta setmana en fosses comunes dels cementeris municipals de dos localitats de la Comunitat Valenciana: Énguera i Pego. Després de dècades d’espera i de reivindicació perquè comencen aquests treballs, que realitzarà Arqueoantro, els familiars de persones afusellades víctimes del franquisme podrien començar a vore la llum.

Per a començar la setmana amb forces hem parat molt bé l’orella a les recomanacions que ens han fet els col·laboradors de “La ruta dels esmorzars”. Joan, Arnau i Pelayo ens han descobert el bar La Pizarrita, a Cullera, on van estar aquest cap de setmana i ens han dit quin va ser l’entrepà que més els va sorprendre.

Amb la panxa plena hem seguit “Descobrint paraules” i destapant curiositats de la nostra llengua. Hui la cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Imma Cerdà, ens ha parlat de la flora aromàtica.

Per a tancar la primera hora del programa hem enraonat assossegadament i dialogat amb tranquil·litat. En les “Xarrades en xarxa”, amb Pepa Guardiola, Tesa Giner i Josepa Cucó, hem parlat dels diàlegs intergeneracionals.

En la segona hora hem fet una visita a Canals perquè allí s’ha cuinat el plat valencià de l’any: l’arròs negre del restaurant Brasilia.

I hem acabat a Sagunt per a aprendre amb Rafael Armengot, soci d’Avamet, les peculiaritats de l’oratge d’aquesta localitat del Camp de Morvedre.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​