EL RALL (Programa complet · 19/01/2022)

El Rall hui ha estat a la Safor, on des de fa uns anys diferents entitats ecologistes i en defensa del patrimoni denuncien l’abandonament dels sistemes de reg tradicionals. L’ambientòleg Ismael Aznar ens ha explicat que la seua desaparició posa en perill un ecosistema agrari, mediambiental i social fonamental en algunes comarques.
A partir d’aquesta setmana, la cita amb el “Veïnat animal” serà els dimecres. Yolanda Climent ha aclarit hui algunes qüestions relacionades amb els gats i els gossos que no es corresponen amb la realitat.
Hem tancat la primera hora del programa “Xarrant en xarxa”. Amb Joan Olivares, Ramon Mampel i Joan Borja hem parlat d’una festa molt arrelada al nostre territori, la de Sant Antoni del Porquet.
En la segona hora ens ha visitat el crític gastronòmic Carles Galletero. Hui portava el cabàs ple d’una hortalissa de temporada: la carxofa. Hem aprofundit en les seues propietats i ens hem acostat fins a Benicarló, localitat del Baix Maestrat que està immersa aquest mes en la festa de la carxofa.
Hem acabat viatjant fins a l’estació biològica i jardí botànic de Torretes d’Ibi. El seu director, Segundo Ríos, ens ha parlat d’una planta estimulant molt consumida i poc coneguda: la nou de cola.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​