EL RALL (Programa complet · 24/03/2022)

Hui hem viatjat fins a Camp de Mirra, la població que celebra cada any la representació d’un fet històric esdevingut en aquesta localitat: el tractat que subscrigueren el rei Jaume I, rei de catalans i aragonesos, i l’infant Alfons de Castella i Lleó en nom de son pare Ferran III. Hem escoltat Romà Francés, president de l’Associació Cultural del Tractat d’Almisrà.

Seguidament ens hem fet un aperitiu històric servit pel professor i divulgador Vicent Baydal. Amb ell hem repassat la història de la Valldigna aprofitant que aquest cap de setmana es celebra el seu dia.

Hem aprofitat la setmana de la poesia per a conéixer Jose Antonio Mateo, veí d’Albal, que hui mateix presenta el seu nou poemari, ‘La niebla de un sueño’, un viatge per la vida després de la mort.

Tot seguit ens hem desplaçat fins a les aules. Gràcies a Escola Valenciana hem visitat un dels centres escolars del territori que treballa amb projectes innovadors que permeten a l’alumnat botar les fronteres físiques de les classes per a disfrutar de l’aprenentatge. Hui, concretament, hem visitat el Col•legi Esclavas del Sagrado Corazón de Jesús de Benirredrà, a la Safor.

En la segona part hem obert una finestra al nostre entorn natural. La nostra col•laboradora Elisa Moragón, companya d’Alzira Ràdio, ens ha portat hui un projecte que és el resultat de la unió entre el medi ambient i l’art que podem gaudir a l’Albufera de València.

Per a tancar el programa de hui hem anat fins a la Foia de Bunyol, on es presenta el llibre ‘Antonio Gardó Cantero. La reafirmación de la identidad cultural republicana en el exilio’ redactat i documentat per Federico Verdet.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​