EL RALL (Programa complet · 27/01/2022)

El Rall ha fet hui un llarg recorregut per la “Ruta 99”, un projecte de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, que pretén donar visibilitat als vint-i-quatre pobles valencians que tenen menys de cent habitants. La nostra guia ha sigut Marga Ferrer, la fotògrafa encarregada de posar rostre als veïns i veïnes d’aquestes localitats i plasmar els seus encants. A més, ens han acompanyat l’alcaldessa de Vilanova de Viver i l’alcalde de Vallibona.
Hui ens hem fet un mosset lingüístic servit pel professor de la Universitat d’Alacant Vicent Beltran. Amb ell hem descobert les particularitats del parlar de Rossell, al Baix Maestrat.

L’albalenc Jose Manuel Martínez, més conegut com a “Pixurri”, és la persona escollida per a la confecció d’una escultura de Jaume I que escortarà la Torre Àrab d’Albal. La figura ja està en procés de construcció i hui ens n’ha donat tots els detalls.

Ens hem colat en el CEIP El Carrascar de Parcent per a descobrir aquest poble de la Marina Alta i el projecte escolar que realitzen, on la ràdio es converteix en una ferramenta d’aprenentatge i joc.

I hem tancat el programa amb la finestra que obrim a l’ecologia i el medi ambient: la secció Escosfera. Hui Elisa Moragón ens ha acostat a l’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament i ens ha compartit alguns consells i mesures passives per a mantindre la temperatura dins dels habitatges.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​