EL RALL (Programa complet · 27/10/2021)

Hui hem parlat d’un avanç científic que han desenvolupat a la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Es tracta d’un implant cerebral que estimula la visió de persones invidents perquè puguen percebre lletres i figures simples.
També hem estat a Xest. Els carrers d’aquest poble de la Foia de Bunyol es preparen per a viure tota una revolució pictòrica: el Festival Internacional d’Art de Carrer “Graffitea”. Artistes urbans de tot el món volen convertir Xest en la capital temporal de l’art urbà. Hem descobert quines seran les intervencions murals que es faran durant el cap de setmana. Hem tingut tota aquesta informació gràcies a la participació de Toni Espinar, el coordinador, d’Ernesto Debón, que ha cedit la façana del negoci familiar, i de la regidora de Cultura, Educació, Sanitat i Serveis Socials, M.Ángeles Llorente Cortés.
Diumenge celebrarem la Nit d’Ànimes i són moltes les festes de disfresses que se celebren aquests dies. Hui el secretari de la Unió de Persones Consumidores de la Comunitat Valenciana, Vicent Inglada, ens ha explicat quines són les recomanacions que hem de seguir per a viure estes festes amb seguretat i seguint uns hàbits saludables.
Hem seguit parlant de la celebració de la festivitat de Tots Sants en les “Xarrades en xarxa”. Hem conversat amb els nostres col·laboradors Joan Olivares, Ramon Mampel i Joan Borja sobre les tradicions de sempre que resisteixen als nostres pobles a pesar de la invasió d’aquelles heretades d’altres cultures. I també hem recordat com es portava el dol tradicionalment a les nostres comarques.
Hem fet una ullada a “El cabàs de Galletero”. Hui el nostre col·laborador, Carles Galletero, ens ha parlat de les Jornades del Polp a Caduf i del Peix de la Llotja de Benicarló amb l’alcaldessa del municipi, Xaro Miralles, que és una de les persones que millor cuina aquest producte. I Carles també ens ha portat una fruita de temporada que té una germana bessona: el caqui.
I per a acabar, ens hem acostat a l’estació biològica Les Torretes d’Ibi. El botànic Segundo Ríos ens ha portat un recull de fruits de tardor entre els quals trobem nabius, gerds, arboços i maduixes.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​