EL RALL (Programa complet ·05/05/2022)

Hui hem fet la primera parada del dia a Bétera. Aquest poble del Camp de Túria ha començat el compte enrere per a les seues festes d’agost, que són ben aromàtiques. El tret d’eixida el marca la plantació d’alfàbegues. Gràcies als representants d’aquesta festa hem conegut els secrets per a aconseguir l’alçada digna del Rècord Guinness.
A més, com que el cap de setmana està prop, ens hem fet un aperitiu. El de hui ha sigut històric i ens l’ha servit el professor i divulgador Vicent Baydal des de la Universitat Jaume I de Castelló. Hui ens ha presentat una història desconeguda que parla de les vivències de tres valencians que van ser esclaus de Hitler.
Tot seguit hem desplegat la catifa roja per a rebre dos il•lustres municipals de pel•lícula. Gràcies a Toni Reig, coautor del llibre ‘Dénia, Ciutat de Cinema’ i l’escultor José Luis Saldaña, ens hem endinsat en la història del rodatge d’’El capitán Jones’, el primer gran heroi de la marina americana.
A continuació, ens hem traslladat a les aules. Gràcies a Escola Valenciana hem estat, una setmana més, en un dels centres escolars del territori que treballa amb projectes innovadors i que permeten a l’alumnat botar les fronteres físiques de les classes per a gaudir de l’aprenentatge. Hui hem visitat el CEIP Víctor Oroval de Carcaixent, a la comarca de la Ribera Alta.
En la segona part hem obert una finestra al nostre entorn natural. En la secció Ecosfera, amb la col•laboradora Elisa Moragón, hem descobert la quarta edició de la marxa escolar per l’horta i hem anotat les propostes que els parcs naturals del territori valencià tenen per als pròxims dies.
I hem tancat el programa de hui fent una ullada a l’actualitat del municipalisme valencià sota el guiatge de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Hui, gràcies a Eugeni de Manuel, coordinador de l’ens municipalista, hem conegut el funcionament i les pròximes propostes de la Xarxa Memòria Històrica.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​