EL RALL (Programa complet ·16/05/2022)

Hui hem començat parlant d’educació, igualtat i inclusió, ja que hem fet parada als instituts d’Albal i Picassent per a descobrir la commemoració de demà del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia. Amb el professorat i l’alumnat d’aquestes dos localitats de L’Horta Sud hem descobert el projecte ‘Trenquem Armaris’.

A continuació hem indagat els millors llocs del nostre territori per a fer un bon esmorzar. Com cada setmana ho hem fet rebent els consells de Joan Ferrús, Arnau Clari i Pelayo Máñez de ‘La ruta dels esmorzars’, que hui ens han portat també a L’Horta Sud, concretament al restaurant ‘Los Abetos’ de Torrent.

Després hem seguit ‘Descobrint paraules’, concretament les que formen part del Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda. Amb el seu director, Vicent Estall, ens hem endinsat en aspectes desconeguts per a la majoria de nosaltres de l’etimologia d’un sector tradicional com és el ceràmic.

Per a tancar la primera hora del programa, hem ‘Xarrat en xarxa’, amb les tres dones que ens acompanyen cada dilluns: Pepa Guardiola, Tesa Giner i Isabel Morant. Hui hem conversat sobre els museus ja que el proper dimecres celebren el seu dia.

En la segona part del programa hem fet un recorregut per les emissores municipals per a descobrir la notícia de la setmana en algunes de les nostres poblacions a través de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes. En concret hem rebut notícies des de Canals, Picassent, Ibi, Manises i Albal.

Per a tancar el menú de hui hem anat fins a La Pobla de Vallbona, des d’on ens han arribat novament els detalls de la segona edició del concurs de lletres i cançons en valencià ‘Sons’, que premia una part fonamental en la música: les lletres originals en la nostra llengua.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​