Albal acull una reunió entre alcaldes de l’Horta Sud i l’Autoritat del Transport Metropolità de València

Albal acull una reunió entre alcaldes de l'Horta Sud i l'Autoritat del Transport Metropolità de València

Quatre alcaldes de L’Horta Sud es van reunir aquesta setmana amb el director de l’Autoritat del Transport Metropolità de València, Manuel Martínez, i responsables de l’empresa concessionària, dependent de Metrobus, per tal de traslladar el malestar dels passatgers per la massificació de les línies d’AUVACA que connecten Albal, Catarroja, Benetússer i Massanassa amb la ciutat de València.

Així, a la cita, els màxims representants dels consistoris exposaren la indignació ciutadana i les creixents queixes que apleguen als ajuntaments acompanyats d’imatges denunciant la saturació en els autobusos i que, a més, estan creant molta alarma a través de les xarxes socials, on els usuaris alerten de la falta de seguretat i on diuen sentir por al contagi.

És per això que aquesta setmana Albal ha estat la localitat escollida per a aquesta cita, on el director de l’Autoritat del Transport Metropolità de València que ha acudit a la trobada acompanyada del Secretari General, Jesús Carbonell, ha volgut secundar i tranquil·litzar als Ajuntaments, donant a conéixer les dades d’usuaris que actualment suporten les línies de Metrobus qüestionades i que circulen només amb un 62% de la demanda normal que hi havia en la situació precovid.

A més, Manuel Martínez ha llançat un missatge de control afirmant que l’Autoritat, està preparada i vetlant perquè es complisquen les mesures i ha recordat que en cap cas s’ha donat un brot en cap metres, trens o autobusos.

Per part seua, Luis Alegre, responsable de Serveis d’AUVACA, ha definit les xifres de viatgers com a “lamentables”, encara que reconeix que amb l’obertura de les universitats i la volta al treball s’han recuperat una mica.

Després del coneixement real de la situació amb les xifres aportades pel servei públic de transport i que coincideixen amb les que també ha exposat AUVACA, els presidents consistorials Ramón Marí (Albal), Paco Comes (Massanassa), Jesús Monzó (Catarroja), i l’alcaldessa de Benetússer i presidenta de la Mancomunitat de L’Horta Sud, Eva Sanz, han eixit satisfets per la resposta immediata i han convingut que, en temps d’infodèmia per la crisi sanitària, són necessàries les campanyes de sensibilització dirigides a combatre l’alarma social. Escoltem Paco Comes, alcalde de Massanassa.

En uns termes molt semblants s’ha manifestat Jesús Monzó, alcalde de Catarroja, qui ha insistit en el fet que és obligació dels consistoris traslladar les queixes veïnals, però ara caldrà també difondre un missatge de tranquil·litat.

D’altra banda, Ramón Marí, alcalde d’Albal, ha destacat la importància d’aquesta reunió tant pel coneixement de les dades reals, com per la relació que es manté amb l’Autoritat de Transport Metropolità.

A més, els alcaldes i alcaldesses de l’Horta Sud han coincidit en promoure la mobilitat sostenible i fomentaran el seu ús exigint responsabilitat higienicosanitària, però també millorant els serveis, com explicava Eva Sanz alcaldessa de Benetússer i presidenta de la Mancomunitat de L’Horta Sud, qui ha explicat que la reunió mantinguda ha servit també per a obrir noves dates on tractar els projectes que havien quedat de costat per la pandèmia.

Ara, amb les dades sobre la taula, cal continuar apostant tots pel transport públic segur, seguint totes les mesures i recomanacions de seguretat.  

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​