EL RALL (Programa complet · 01/02/2022)

Hui ens hem endinsant en la història de la pilota valenciana, un joc molt arrelat al nostre territori, però especialment a localitats de la Marina Alta com Ondara. Allí trobem el segon trinquet més antic dels que estan en funcionament del País Valencià. Com que enguany compleix 150 anys, Toni Albert, expilotari professional, està coordinant un llibre per a recollir la història que hi ha dins de les parets d’aquest trinquet.
En l’espai “Terra Llegendària” el nostre col•laborador Juan Fran Ferràndiz ens ha relatat una de les llegendes més belles i conegudes del territori: “L’encantada de Planes”. Parla d’una dona d’aigua que viu al barranc de l’Encantada, prop d’eixa població de la comarca del Comtat. I és que aquesta figura no només habita en el nostre imaginari col•lectiu, sinó també en el de molts pobles del món.
En “El rall escriu”, Gràcia Jiménez, des de l’emissora municipal de Sant Vicent del Raspeig, ens ha llegit alguns dels aforismes que ens heu enviat. A més, esta setmana els refranys han sigut els protagonistes.
En la secció “Què diu la mestra” Irene Alegria ens ha parlat dels plans de foment de la lectura que es duen a terme als centres escolars. Ens hem centrat en el projecte que han posat en marxa en el CEIP San Enrique de Quart de Poblet, on està el millor mestre d’Espanya: Francesc Nogales.
En “El racó de la banda”, de la col•laboradora Inma Mateu, hem gaudit de la música en directe de la Spanish Brass. Este quintet de metall és l’organitzador del Festival Brassurround de Torrent que enguany compleix 15 anys amb una edició plena de músics valencians i internacionals que protagonitzaran tres concerts en l’Auditori d’aquesta localitat de l’Horta Sud.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​