EL RALL (Programa complet · 10/11/2021)

Hui El Rall s’ha centrat en el patrimoni de la Comunitat Valenciana ja que està en perill. Així ho adverteix l’últim informe de l’associació Hispania Nostra i l’exposició itinerant “Patrimoni contra les cordes” de la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià, entitat que també fa anys que està denunciant aquest fet.

Hem estat a Alzira, on l’Agència de Desenvolupament Local ha convocat els Premis EcoRes, uns guardons dotats amb 30.000 euros que pretenen incentivar la creació d’empreses que afavorisquen l’economia circular i la gestió de residus. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu reduir la quantitat de deixalles que produïm.

També hem recordat que d’ací a res els aparadors s’ompliran d’ofertes i descomptes per dates com el Single Day, el Black Friday o el Cibermonday. Però són eixos els preus que verdaderament hem de pagar pels productes? Quant ens gastem les valencianes i els valencians durant aquests dies? Per a saber tot açò, hem parlat amb la Unió de Persones Consumidores.

També hem tingut les “Xarrades en xarxa”, on les protagonistes han sigut les converses intergeneracionals i la transmisió oral. Amb Ramón Mampel, Joan Olivares i Joan Borja hem reflexionat sobre com han canviat els diàlegs a peu de carrer.

Vestit d’etiqueta i amb un cabàs ple de luxe ha arribat hui el nostre col·laborador gastronòmic Carles Galletero per a parlar-nos d’un producte estrela de la tardor: la tòfona. A més, hem tornat a Alzira per a parlar del V Concurs Nacional d’Espardenyà Valenciana.

I hem tancat el progrma amb un altre producte de luxe: el safrà. Amb Segundo Ríos, director del jardí botànic de les Torretes d’Ibi, hem descobert les peculiaritats d’estos pistils, que són sinònim d’èxit en moltes receptes.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​