EL RALL (Programa complet · 21/03/2022)

El 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia amb l’objectiu de donar suport a la diversitat lingüística i donar l’oportunitat a les llengües amenaçades de ser un vehicle de comunicació artística en les seues comunitats respectives. Amb aquesta premissa, també són moltes les emissores municipals que incorporen aquesta temàtica a les seues graelles i creen programes en què la poesia és la principal protagonista. En ‘El Rall’ hem parlat hui amb Vicen Espí, responsable del programa ‘Cantant i contant’ de Ràdio Sol Albal; amb Oti Palmer, responsable de l’espai de poesia de Ràdio Bunyol i amb Teresa Cases, responsable del programa ‘Reflejos tras la lluvia’ de Ràdio Túria, a l’Eliana.

Un dilluns més, amb la companyia i els consells dels nostres col•laboradors Joan Ferrús, Arnau Clari i Pelayo Máñez, hem seguit descobrint on podem fer parada i disfrutar d’un bon entrepà. Hui ens hem endinsat en els esmorzars fallers.

A continuació, i per a tancar la primera hora del programa, hem ‘Xarrat en xarxa’. Amb les tres dones que ens acompanyen cada dilluns, Pepa Guardiola, Tesa Giner i Isabel Morant, hem conversat sobre el dia de la poesia i hem descobert quins són els seus poetes i poetesses favorits.

En la segona part hem continuat parlant de poesia i ens hem endinsat en una antologia en què les poetesses són les grans protagonistes. Es tracta de la recopilació ‘Elles: constel•lació poètica’ d’Anna Ballester, editada per Bromera, que es presenta aquesta vesprada al Centre Cultural La Nau. A més, la nostra col•laboradora de l’espai ‘El rall escriu’, Gràcia Jiménez, ens ha recitat ‘En altra pell seria’ del seu poemari ‘Encara que la nit es faça forta’.

Hem tancat amb poesia per a les menudes i els menuts de la casa: ‘Poemes menuts per a gent menuda’, de l’editorial Sargantana, una col•lecció de poemes infantils (en castellà i en valencià) dirigits a xiquets i xiquetes de més de 6 anys. Ens l’ha presentada la seua autora, Juana Cantos.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​