EL RALL (Programa complet ·01/06/2022)

Hui hem iniciat el programa coneixent un art mil·lenari: la construcció amb pedra seca. Per a descobrir tots els seus secrets, des de la Marina Alta, una comarca serpentejada per murs de pedra seca, ens han contat totes les actuacions que porten a terme per a divulgar aquest mètode artesanal.
Després hem seguit amb molta marxa per a endinsar-nos en nous ritmes amb Clara Laguarda. Com que hui comença el mes de juny ha portat cançons estiuenques que connecten entre elles per les seues lletres, els seus títols o els temes argumentals, en el fons i en la forma.
Hem continuat el nostre viatge fent parada a Altea amb Yolanda Climent, que des de Ràdio Riba-roja ens ha parlat, juntament amb la regidoria de Benestar Animal de la localitat, del conveni signat entre el consistori i la Societat Protectora d’Animals i Plantes Marina Baixa.
Per a tancar la primera hora de hui, com és habitual hem encetat les nostres ‘Xarrades en xarxa’ amb Joan Borja, Ramon Mampel i Joan Olivares, que ens han parlat sobre la gestió del patrimoni al món rural arran de la pedra seca.
En la segona part del programa el nostre col·laborador gastronòmic de capçalera, Carles Galletero, ens ha transportat als restaurants d’Alaquàs que han incorporat l’arròs al forn a la seua carta gràcies a la iniciativa de l’associació Cor de Vila del municipi.
Per últim, hem descobert les curiositats de les plantes i herbes del nostre territori amb Ferran Albors, que des de Cocentaina ens ha parlat hui del guardalobo, trepó o candelera, una planta que floreix al mes de juny.

Comparteix aquesta publicació​

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Més continguts per a explorar​